Helsingør og omegn

Der venter dig mange oplevelser i og omkring Helsingør. Faktisk er Helsingør det perfekte udgangspunkt for at udforske Kongernes Nordsjælland.

Seværdigheder i Helsingør

Kronborg

Gå på opdagelse på Kronborg slot, hvor du ikke kun kan møde Holger Danske i kasematterne, men også opleve Shakespeares Hamlet blive vækket til live.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://kongeligeslotte.dk/da/slotte-og-haver/kronborg-slot.html

Kulturværftet

Kulturværftet, der er beliggende lige overfor Kronborg slot, byder på et væld af kulturelle oplevelser som teater, talks og koncerter. Selve bygningen, der er en omdannelse og udbygning af det gamle skibsværft, er et besøg værd i sig selv.

For mere info og åbningstider, se her: https://kuto.dk/

Værftets madmarked

Lige ved siden af kulturværftet, i en af de gamle værftshaller, finder du Værftets Madmarked. Madmarkedet er særdeles populært og huser et væld af madboder, der nærmest gør det muligt at tage på en kulinarisk verdensrejse. Herudover er der lejlighedsvist musik, bingo og andre sjove input.

For mere info og åbningstider, se her: https://www.vaerftetsmadmarked.dk/

M/S Søfartsmuseet

Søfartsmuseet ligger lige mellem Kulturværftet og Kronborg slot og er absolut et besøg værd. Museet, der udover den spændende udstilling også huser legeuniverset Drømmeskibet, spænder bredt ift. aldersgrupper. Museet formidler på legende vis søfartens historie og livet til søs og byder løbende på særudstillinger. Har du en svaghed for sømandsstriber, så skal du helt klart også en tur forbi deres museumsbutik. 

Hverken små eller store børn eller voksne må snyde sig selv for et besøg på det anerkendte museum, der er designet af Bjarke Ingels Group.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://mfs.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Toldkammeret

Siden 1989 har Toldkammeret fungeret som kulturhus for Helsingør og omegn. Her dyrker man fællesskabet og skaber rammen for det gode liv, bl.a. gennem quiz-aftener, fællesspisning og en masse andre hyggelige aktiviteter for både store og små.

For mere info og åbningstider, se her: https://kuto.dk/toldkammeret/

Helsingør bymuseum

I det lokale bymuseum kan du dykke ned i havnebyens historie fra middelalderen og frem til i dag. Museets perle er en model af Helsingør by, som den så ud i 1801, med hver eneste lille detalje på plads.

Selve museet har til huse i en bygning fra det 16. og 17. århundrede, som indtil 1902 fungerede som fattighus.

For mere info, åbningstider og priser, se her: http://helsingormuseer.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Danmarks Tekniske museum

Danmarks tekniske museum gør det muligt at gå på opdagelse i ny og gammel teknologi. Museet er ikke kun for teknologinørder. Både store og små nysgerrige sjæle kan blive klogere på den teknologi, som omgiver os til dagligt.

For mere info, åbningstider og priser, klik her: https://tekniskmuseum.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Øresundsakvariet

Øresundsakvariet giver mulighed for at dykke ned under Øresunds overflade og lære dets beboere at kende. Akvariet består af et lille, hyggeligt indendørs akvarie, hvor børnene må røre ved udvalgte havdyr i et stort åbent bassin, samt et udendørs vandlaboratorium, hvor børnene kan fiske efter krabber og fladfisk. Sidstnævnte er at finde på den hyggelige Helsingør Nordhavn.

For mere info, åbningstider og priser, klik her: https://www.oresundsakvariet.ku.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

 

Seværdigheder udenfor Helsingør

Smuttur til Helsingborg

Det tager kun 15 minutter med en af Forseas færger at besøge Helsingørs svenske naboby. Her finder du hyggelige stræder, caféer og masser af små søde butikker.

For informationer om afgange: https://www.forsea.dk/

For info om seværdigheder i og omkring Helsingborg: https://www.sydsverige.dk/?pageID=210

Louisiana – Museum of Modern Art

At tage til Louisiana i Humlebæk er en oplevelse for alle sanserne. Udover spændende udstillinger med moderne kunst og samtidskunst kan du nyde den smukke park med udsigt over vandet eller en lækker frokost- eller aftenmenu i caféen. Du kan også fortabe dig i deres flot kuraterede museumsbutik eller nøjes med en kop kaffe eller panini i den udendørs café, der er åben hver weekend.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://louisiana.dk/

Gratis entre med CopenhagenCard

Rudolph Tegners museum

På den nordsjællandske hede, blandt lyng og får i Dronningmølle, ligger Rudolph Tegners museum. Tegner var billedhugger og kendt udenfor Danmarks grænser for sine skulpturer. Men i sin levetid havde han svært ved at opnå anerkendelse herhjemme. I 1938 opførte han sit eget museum, udført i beton og med sine skulpturer fordelt i landskabet.

For mere info, åbningstider og priser, se her: https://www.rudolphtegner.dk/

Hammermøllen og Hammermøllens Café

Hammermøllen i Hellebæk er en restaureret smedemølle fra 1765.

Hellebæk/Aalsgaard Egnshistorisk forening har stået for restaureringen og opførelse af museet, og i dag bliver der stadig smedet i den gamle mølle.

Museet har også en tilhørende café, ”Café Hammermøllen”, som serverer smørrebrød, kaffe og kage. Det kan være en god idé at bestille bord.

For mere info og åbningstider, se her: https://www.hammermollen.dk/ & https://cafeenpåhammermøllen.dk/

Tycho Brahe museet på Hven

Et lille stykke paradis finder du på øen Hven. Tag cyklen med eller lej den på øen og opdag den smukke natur, hyggelige små spisesteder og Tycho Brahes museum.

For mere info, se her: https://www.visithven.dk/